Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Kamperen zonder mieren in je tent

Kamperen zonder mieren in je tent

Lekker kamperen in de zomer in het bos, in de duinen of gewoon een boerencamping: heerlijk! Tot dat... het mierenleger voorbij komt!

Mieren buiten de tent en je kampeerplek houden is vaak één van de uitdagingen van het kamperen. Toen ons dit voor de eerste keer overkwam was ik behoorlijk gefrustreerd want het waren ook nog eens rode mieren en die kunnen vervelend bijten. Maar wat ik heb geleerd deel ik graag met mijn mede kampeerders!

Dus: Hoe hou je mieren op afstand van tent?

Het is vooral belangrijk waarom je mieren op je kampeerplek krijgt. Daarvoor zijn er verschillende redenen. De belangrijkste zijn:

1 De mieren wonen er
2 Het voedselpad van de mieren loopt over je kampeerplek
3 Je trekt mieren aan door voedsel(resten)

Nou, punt is meestal gemakkelijk op te lossen: kijk goed waar je je tent plaatst. Zie je veel mieren? volg even het pad en probeer hun nest te ontdekken. Indien mogelijk zoek je een andere plek.

Punt 2 is lastiger: De voedselpaden hangen een beetje af van waar het voedsel zich bevindt. Maar als je het pad volgt kom je vaak de voedselbron tegen. Bijvoorbeeld een waterijsjes wikkel vol met stroperige zoete sappen! Verwijder de voedselbron en het voedselpad met mieren verdwijnt vanzelf.

Punt 3 hebben ik eigenlijk al benoemd: voedselbronnen. Mieren houden van zoete dingen zoals frisdrank, fruit, meloen en snoep. Belangrijk is dus dat je je afval direct verwijdert uit je tent en van je kampeerplaats. Dat geldt ook voor alles wat gemorst is: Als je kind de limonade om heeft gegooid, spoel dan de limonade die je niet op kunt deppen weg met veel water. Maar ook geopende blikjes cola of fanta, flesjes bier en andere dranken zijn een lokroep voor de mierenkolonie! Als je je etensresten direct opruimt en afwast komen mieren ook niet op je tent af. 

Aantal keer gelezen: 964x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie