Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl

Veel gestelde vragen over kamperen en campings

Het rijden met een vouwwagen is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Maar er zijn wel enkele punten waar je goed op moet letten! Kijk eerst eens op het kentekenbewijs van de auto die de vouwwagen gaat trekken. Hierop staat welk gewicht de auto geremd en ongeremd mag trekken. Controleer daarna wat het gewicht van de vouwwagen is en of deze is voorzien van een rem-installatie (als je koppeling vast op de trekas gemonteerd is, is je vouwwagen ongeremd. Als direct achter de koppeling een stuk met geribbelde rubberen hoes zit is de vouwwagen voorzien van een oplooprem, dus geremd).

In Nederland kamperen in de winter? Ja, leuk! Je kunt op steeds meer campings winterkamperen met je caravan, camper of zelfs met je tent. Veel mensen ontvluchten de drukke december maand om knus in hun caravan op de camping te staan. Maar anderen vinden het een geweldige uitdaging om de kou te trotseren in hun tent! In het overzicht op campingtipper.nl vindt je niet alleen welke campings het hele jaar geopend zijn, maar vindt je ook rustige natuurkampeerterreinen. Bijna alle terreinen zijn voorzien van stroompunten (voor je elektrische kacheltje ;-) en sommige hebben verwarmde sanitair gebouwen, want douchen in de kou is toch wel een beetje te veel van het goede...

Dit kun je vinden in onze blog. Lees hem hier.

Jazeker, klik rechtsboven op 'camping aanmelden' en vul het formulier in. Als het niet lukt, of bij andere vragen, stuur dan een mailtje naar: info@campingtipper.nl

Dit kan (nog) niet, campingtipper.nl geeft een overzicht van alle campings in Nederland. Daarna verwijzen we naar de website van de camping zelf zodat u daar uw boeking kunt plaatsen.

Ja, dat kan. Klik rechtsboven in de menubalk op 'provincies'. Nu krijg je alle provincies van Nederland te zien en kun je een keuze maken.

Op onze website natuurlijk! Filter op provincie, faciliteit of omgeving. En weet je het echt even niet? Lees dan onze blog: 'Hoe kies je de goede camping?'

In 2019 stond de teller op 2.197, en daarvan staan ongeveer de helft op onze website! Daar zit vast wel wat voor jou bij. ;)

Op dit moment staan er meer dan 900 campings op onze website. Dit zijn allemaal campings in Nederland. Ons doel is om alle campings in Nederland op deze website te krijgen. Daarna gaan we ons richten op België, Luxemburg en Duitsland.

Op de detailpagina van iedere camping vind je (onder de omschrijving) een knop 'bezoek website'. Door op deze knop te drukken beland je rechtstreeks op de website van de betreffende camping. Of je kunt natuurlijk naar het telefoonnummer bellen of mailen naar het e-mail adres wat erbij wordt vermeld.

Ja, maar Cookies zijn er om op te eten, niet om te bewaren. Met andere woorden, we doen er niets mee en bewaren je gegevens niet. Cookies zijn voor ons verplicht omdat we wel gebruik maken van het programma 'Google Analytics'. Maar onze instellingen in dat programma zijn zo ingesteld dat iedereen zijn privacy bewaard.

Als jouw camping op CampingTipper.nl staat, heb je meer kans om gevonden te worden. Geen zorgen, het is gratis, en als mensen jouw camping willen boeken zullen ze naar je eigen website worden doorverwezen.

We veranderen dit graag voor je, stuur een mailtje naar info@campingtipper.nl inclusief de goede gegevens en het wordt zo snel mogelijk aangepast. Dit geld ook als je je camping wilt verwijderen om één of andere reden.

Nee hoor! Het is helemaal gratis en dat zal het ook blijven. Je camping mag zo lang als je wilt, met zoveel informatie als je wilt, op onze website blijven staan. Het kost je niets.

Heel graag zelfs! Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Stuur een mailtje naar info@campingtipper.nl waarin je uitlegt over wat voor onderwerp je zou willen schrijven. Wij sturen dan zo snel mogelijk een reactie terug!

Helaas kan dat soms gebeuren, we doen ons best om onze website 'error-vrij' te houden maar als het toch gebeurt kun je een mailtje sturen naar info@campingtipper.nl Dan lossen we het zo snel mogelijk op!

In 2022 staat het gemiddelde op 4000 bezoekers per maand!

Het klopt dat sommigen geen e-mailadres of telefoonnummer hebben, dit om verschillende redenen vanuit de camping zelf. Er staat wel altijd een knop op de detailpagina van elke camping naar de website. Klik daarop en zoek de contactgegevens van de camping op hun eigen website op.

Dat is een plaats waar je je toilet verantwoord kunt legen, drinkwater kunt inslaan en vuil water kunt lozen.

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie