Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Tips voor de eerste keer kamperen.

Tips voor de eerste keer kamperen.

Eens is het altijd de eerste keer met kamperen, en sommige dingen moet je gewoon even weten. Handige tips over wat je nu juist wel óf niet moet doen. Ga jij voor de eerste keer kamperen? Of ben je ook op zoek naar handige kampeer tips? Lees dan snel verder in dit artikel!
 

Ga jij met de tent, caravan, vouwwagen of camper? Allereerst is het goed om daar eens over na te denken. Elke optie heeft natuurlijk zijn eigen voordelen. Zo krijg je met een tent echt dat ‘kampeer-gevoel’. En over het algemeen genomen is een tent goedkoper. Maar als je van een beetje luxe houdt is het niet altijd handig om met de tent te gaan, dan kun je beter overstappen naar een caravan of vouwwagen. Dit is wat steviger, luxer en ruimer. Maar het kost natuurlijk wel meer geld. Als je niet twee weken lang op dezelfde camping wilt blijven staan is een camper misschien wel wat voor jou! Je kunt van de ene camper plek naar de andere touren en zo lang of zo kort blijven als jij wilt. Het nadeel is natuurlijk wel dat je niet zo makkelijk een ritje door een pittoresk dorpje maakt, een camper is nu eenmaal groot, en als je op je camper plek staat en nog bedenkt dat je geen brood voor morgenochtend hebt, zul je toch weer met je camper naar de bakker moeten rijden als die een eindje weg is. Zo al met al is er dus veel om over na te denken.

 

Maar nu je je keuze hebt gemaakt? Gaan we nu meteen naar de kampeer winkel en de mooiste tent, caravan of camper uitzoeken die we zien? Dat is niet verstandig. Het beste is om de eerste keer dat je gaat kamperen, spullen te lenen of te huren. Hierdoor kan je daarna zeggen of je kamperen iets vindt zonder veel geld uit te hebben gegeven.

 

Kamperen is met mooi weer in je korte broek voor je caravan zitten, een duik in het zwembad nemen om af te koelen en lekker wandelen met het zonnetje op je hoofd. Nou, nee. Natuurlijk, iedereen wil dat, mooi weer is heel fijn met kamperen. Maar zeker in Nederland kan het weer snel omslaan, dus let erop dat je ook nog andere kleren meeneemt dan alleen je korte broek, t-shirt en badpak. En neem ook voor de zekerheid een extra deken mee.

 

Als je met de tent gaat, is het verstandig om hem vóór je een keer op vakantie gaat, een keer op te zetten in je tuin bijvoorbeeld. Geploeter op de camping tot ‘s avonds laat omdat die verschrikkelijke tent maar niet wil blijven staan. Jah... Dat wil je graag voorkomen. Probeer het dus een keer van te voren uit en neem de tijd!

 

Als je in de zomer gaat kamperen, zorg er dan voor dat je de horren en ritsen van je tent, caravan of camper goed dicht doet, want anders.... kan jij ‘s nachts niet meer slapen van alle vele muggen. Zorg daar dus goed voor!

 

Met deze tips kom je al een heel eind, en we wensen je een hele leuke, eerste kampeer vakantie toe!
 

Groetjes Febe

 

Ps: heb je al een camping gevonden? Zo niet, kijk dan snel even verder op onze website! :)

 

 

 

Dank voor de afbeelding:

Foto door Kampus Production

Aantal keer gelezen: 478x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie