Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
7 tips tegen muggen

7 tips tegen muggen

Muggen zijn verschrikkelijk irritant, ik heb zelf ook vaak genoeg meegemaakt dat ik de halve dag alleen maar aan het krabben was, om 's nachts vervolgens wakker te liggen in je tent omdat er een mug zoooooooeeeeeeemt! Verschrikkelijk! Maar zijn er ook tips voor? Jazeker, hier komen 8 goede tips voor muggen op de camping te weren!

1. Zorg dat overdag en vooral 's avonds je tent en caravan goed dicht zitten.

Nogal logisch toch? Zou je denken. Ja, maar hoevaak kruip jij 's avonds je tent in omdat je eerst het potje kaarten bent vergeten, daarna je boek, o, en nog een lekker wijntje uit de caravan, verdorie, ik ben de chips vergeten. Nou? Zo gaat het toch? En het is belangrijk dat je ALTIJD daarna weer je tent of caravan/camper goed dicht doet. Muggen hebben er talent voor om door de kleinste gaatjes naar binnen te komen. Dus ook niet een raampje op een klein kiertje open laten staan. Tenzij je een hor hebt natuurlijk en dat brengt ons bij de volgende tip:

2. Investeer in horren.

Pfff.... ik vind kamperen al duur genoeg, moet ik ook nog horren gaan kopen! Ja. Zeker weten. En je hoeft niet van een heel duur merk, die van de Xenos doen het ook prima. Want hierdoor heb je toch frisse lucht maar gelukkig geen muggen.

3. Doe de lampen uit zodra je ze niet meer nodig hebt.

Ooit in zo'n wc-hokje op de camping naar boven gekeken en gezien HOEVEEL muggen er wel niet in die lamp zitten?! Die lampen staan 24/7 aan en muggen komen op licht af. Zorg er dus in ieder geval voor dat jouw lampen niet onnodig blijven branden. Het schijnt ook dat muggen op blauw afkomen. Sommige mensen vinden dat een fabeltje. Maar na ervaring met een blauw slaapshirt wil ik toch wel even zeggen dat ik daar wel in geloof, hahaha.

4. Let op waar je gaat staan op de camping.

Sta je op een camping bij een meertje? Of op een mooie friese boerencamping waar een sloot doorheenloopt? Het is vast erg leuk om uitzicht te hebben op dat meertje, maar stilstaand water trekt muggen aan. Dus, als je minder muggen wilt hebben zou het wel eens handig kunnen zijn om verder van het water af te gaan staan.

5. Het muggenmiddel DEET

Hmmm? Dat veroorzaakt toch huidirritatie? Mja, bij sommigen wel ja en waarschijnlijk ook als je het teveel gebruikt. Maar geloof me, op een gegeven moment wil jij wel DEET gebruiken! Wist je dat dit zelfs het enige wetenschappelijk bewezen middel is wat zeker weten werkt om insectent te weren? Je kunt tegenwoordig ook gewoon bij de kruidvat van die rollers kopen met bijvoorbeeld 50% DEET erin, dan is het misschien toch niet zo heel schadelijk.

6. Zet een bosje Chrysanten op de  campingtafel.

Vrolijk toch? Bloemetje erbij en de geur houdt ook nog eens muggen op afstand. Alleen als je op een camping in Frankrijk staat moet ik je het eigenlijk wel een beetje afraden; deze bloemen zetten Fransen eigenlijk alleen op graven. Maar als je in Nederland op vakantie gaat, prima! Elke supermarkt en bloemist heeft chrysanten op voorraad. Ondanks dat deze bloem een beetje ouderwets is, is hij nog steeds wel populair. Dus, ren naar de bloemist voor een vrolijk bosje chrysanten!

7. Rozemarijn op de barbeque

Huh? Ja, maar het schijnt dat de geur van rozemarijn tegen muggen werkt. En bovendien is het heus niet erg om in de geur van rozemarijn je vlees te braden. Dit heerlijke kruid is voor zoveel dingen te gebruiken! Probeer het eens zou ik zeggen.

 

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt, en natuurlijk, pas er niet één toe maar in ieder geval een paar! Heel veel kampeerplezier alvast en hopelijk ook van je (bijna) muggenloze vakantie!

 

Groetjes Louëlle

 

IJLST Weerbericht