Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Wat is Glamping eigenlijk?

Wat is Glamping eigenlijk?

Glamour + camping = glamping. Dat is het simpele antwoord. Maar je wilt natuurlijk veel meer weten over deze bijzondere manier van kamperen! In deze blog vertel ik wat over de geschiedenis, wat het tegenwoordig inhoudt en waar je het kunt doen in Nederland.

Geschiedenis

Het begon al heel vroeger in Mongolië, ook al bestond het woord toen nog natuurlijk nog niet. Mensen leefden in een yurt en tegenwoordig kun je, als je op vakantie naar Mongolië zou willen, verblijven in een yurt.

 

 

 

 

 

 

Toen kwam de 19e eeuw waarin rijke Engelsen en Amerikanen graag hun vakantie wilden spenderen in Afrika, een pas ontdekt continent. Maar hé, alle luxe van thuis moet natuurlijk wel mee! En dus kwamen ze in een ‘lodge’ terecht. Iets wat we tegenwoordig nog steeds zien. Waar ze heerlijk konden genieten van hun wijntje, zachte bed, uitzicht op de olifanten en het warme Afrikaanse zonnetje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin 1900 begon Nederland te kamperen en al snel werden we bestempeld als het ‘kampeerland’. Maar pas in 2007 kwam het woord ‘glamping’ bij ons in het woordenboek.

Wat houdt het tegenwoordig in?

Tegenwoordig houdt glamping in dat je met zo weinig spullen van huis kan vertrekken, geen heisa hebt met lekke luchtbedden en gebroken tentstokken en volop kan genieten van je vakantie. In een Glamping Lodge is een toilet, vaak een douche, een klein keukentje, een zacht en comfortabel bed en prima sta-ruimte wat voor ons lange Nederlanders erg handig is. Stoeltjes, hangmatten, servies, pannen, dekens, alles is aanwezig. Je hoeft dus alleen maar je kleding en wat toiletspullen in te pakken en klaar is kees! Geweldig toch?

Waar kan je glamperen?

Jazeker, glamperen is een woord. Waar? Nou, in Nederland natuurlijk! Veel campings hebben één of meerdere glamping lodges op hun terrein staan. En waar kan je nu beter zo’n leuke camping vinden dan op campingtipper.nl? Je kunt je zoekopdracht op ‘glamping’ filteren en tadaa! Je krijgt alle campings te zien waar het kan. Succes!

Lang leve de luxe

 

Groetjes Louëlle

 

Aantal keer gelezen: 530x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie