Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
4 Tips voor het kamperen in de lente

4 Tips voor het kamperen in de lente

We staan natuurlijk allemaal weer te springen om te gaan kamperen. Zeker met de temperaturen van de afgelopen dagen. Heerlijk! Zonnebril op, korte broek aan, jas uit… Oh nee! Even vergeten dat we in Nederland wonen, en in de lente… kan het nog best wel fris worden! Hier komen vier tips om het kamperen in de lente toch een feestje te laten worden!

 

Wat zijn de voordelen van het kamperen in de lente?

In de lente zijn er minder mensen op pad en zullen de campings dus rustiger zijn. Als je een rustzoeker bent, is dit dus ideaal. En als je het snel heet hebt maar wel een actieve vakantie wilt hebben, is lente-kamperen de oplossing. De zon is warm, maar voor de rest zijn de temperaturen lekker middelmatig. Ja ja, ik hoor je al denken: Ik heb het wel snel koud maar ik heb zoveel zin in het kamperen! Hoe kan ik dat oplossen?

 

1. Eet voldoende

Mijn favoriete tip. Op vakantie eet je natuurlijk altijd al wat meer, maar het heeft in de lente ook nog eens nut! Door voldoende voedsel binnen te krijgen, heb je genoeg brandstof. En dat is handig, want als het koud is, verbrand je lichaam des te meer brandstof. Dus… Hamstereeeeeeennn!!! (Nou ja, soort van dan, hè?)

 

2. Kies een goede slaapzak

Slaapzakken zijn er in alle maten, vormen, kleuren en kwaliteiten. Als je echt een koukleum bent is een slaapzak gevuld met dons het allerwarmst. Maar er is ook een vegan optie; kunstvezel. Ook kun je kiezen voor een slaapzak met een muts erop, je verliest namelijk veel warmte via je hoofd. Shoppen maar!

 

3. Maak een kampvuur

Het heet niet voor niets een KAMPvuur. Als het mag op jouw camping is dit hartstikke gezellig én warm! Ga lekker marshmallows roosteren, gitaar spelen, liedjes zingen of spannende verhalen vertellen rond het kampvuur. En dat alles, terwijl het lekker warm is!

 

4. Hou elkaar warm

Ja echt, door elkaars lichaamswarmte blijf je warm. Er zijn tegenwoordig ook tweepersoons-slaapzakken, luxe! Maar vooral; lekker warm!

 

Hopelijk zaten er wat tips voor jou bij en ga heerlijk genieten van je vakantie in het voorjaar! O, en heb je nog geen camping gevonden? Dan weet je waar je moet kijken hè? Hiero, op campingtipper.nl !

 

Groetjes Louëlle

Aantal keer gelezen: 314x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie