Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Tips voor Kamperen in de Duinen

Tips voor Kamperen in de Duinen

De zeelucht om je heen, een beetje wind voor de verfrissing, het zonnetje op je hoofd en met je voeten in het zand. Dat alles in één heb je natuurlijk als je kampeert in de duinen! Maar diezelfde wind wil nog wel eens schade aanbrengen en datzelfde zand wil jij niet in je tent, caravan of camper. Daarom hier wat tips om dat soort ongemakken te voorkomen!

 

1.Soort haringen

Ik was een keer kamperen op Vlieland met een klein, simpel tentje, midden in de duinen. Maar er kwam een vrouw naar ons toe en zei: “Hebben jullie wel houten haringen?” Houten haringen? Wat bedoelt ze daar nu mee? Dachten wij, maargoed, uiteindelijk hebben we een paar te leen gekregen van haar en wat waren we daar blij mee toen het ook nog eens stevig ging waaien! Dank u wel mevrouw-de-buurvrouw-op-de-camping-in-vlieland!

 

Omdat je in de duinen natuurlijk een zandgrond hebt in plaats van gewoon gras, zullen de normale ‘huis-tuin-en-keuken haringen’ er snel weer uit glijden. Zeker als het gaat waaien schieten ze zo uit de grond. Vandaar dat er houten tentharingen bestaan. Deze zijn dikker en minder glad waardoor ze stevig in de grond blijven zitten. Je kunt ze gewoon online kopen en soms zijn ze ook wel bij de camping aanwezig. Misschien vind je het een investering maar als je bijvoorbeeld alleen de scheerlijnen vastzet met houten haringen scheelt het al een heel stuk.

 

2. Geen zand in de tent!

Ja, want volgend jaar als je gaat kamperen vind je het nog overal! Wie herkent dat fenomeen nu niet? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt, maar wat kun je er nu tegen doen? Ten eerste kun je een zogeheten ‘gaatjeszeil’ kopen, weet je wel, zo’n ding die je oma altijd vroeger op de camping had. En eigenlijk hadden ze helemaal gelijk (zoals gewoonlijk) want het zand valt er doorheen en blijft waar het moet zijn terwijl jouw kampeermiddel een stuk schoner blijft.

Pfff… zo’n ding is best duur! Ja, dat klopt, en voor degene die niet zoveel geld willen besteden; je kunt ook gewoon een rieten matje bij bijvoorbeeld de Xenos kopen, het is natuurlijk wel wat kleiner, maar ook goedkoper. (Trouwens, ze hebben nu ook anti-slip matten. Wel af en toe uitkloppen natuurlijk.)

En last but not least, veeg je voeten schoon! Ik weet dat je daar geen zin in hebt op vakantie maar het bespaart je o zo veel ongemak om dat eventjes te doen, het kost je twee seconden en bespaart je 2 uur om zand tussen alle kiertjes en randjes weg te halen.

 

Waar wacht je nog op? Kijk snel op onze website welke campings er allemaal zijn om te kamperen in de duinen!

 

Groetjes Louëlle

 

Aantal keer gelezen: 385x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie