Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Waarom kamperen goed is voor kinderen.

Waarom kamperen goed is voor kinderen.

Tegenwoordig heeft elk kind al een eigen mobieltje, een tablet, een playstation en de tv staat ook aan. En natuurlijk is dat leuk, maar het neemt ook veel tijd in beslag. En stiekem… heeft het ook wel een paar andere nadelen. Maar wist je dat buiten kamperen heel goed is voor kinderen? Andere bezigheden, andere omgeving, en veel meer. Benieuwd? Lees het snel in deze blog!

 

Buiten spelen

Wat doe je op de camping? Tenminste, wat denken de meeste mensen dat kinderen doen op de camping? Voetballen, in de speeltuin spelen, tikkertje, zwemmen in het meer, naar het strand, enz… En jahaa, dat is allemaal buiten! Maar als ze nu buiten aan tafel op hun tablet zitten? Nope, dat gaat niet werken, en hier komen de redenen waarom: 

  • Door beweging in de buitenlucht krijgen de hersenen meer zuurstof waardoor je kind beter kan leren.

  • Omdat ze actief bezig zijn geweest, slapen ze beter, wat ook goed is voor de hersenen.

 

Grenzen verleggen

“Oeh! Pas op hoor! Wees voorzichtig! Niet vallen hè?” Iedere ouder herkent het gevoel wel als z’n kind op een hoog klimrek klimt. Stel dat ie… 

Nou, weet je, hoe meer je kinderen buiten spelen, hoe beter hun motorische vaardigheden worden ontwikkeld en hoe minder vaak ze dus zullen vallen. En als het ze lukt om iets moeilijks te doen, versterkt dat hun zelfvertrouwen en hebben ze hun grenzen weer een stukje verlegd.

Gezond

Och, dat is tegenwoordig zo’n populair woord en iedereen denkt dan meteen aan groene drankjes, vegetarisch eten enz… Maar gewoon buiten zijn is al gezond! In het daglicht wordt vitamine D aangemaakt waardoor je weerstand verbeterd.

 

Conclusie

Verstop de tablet, of vergeet heel per ongeluk de oplader mee te nemen. Laat je kinderen buiten spelen, spelen en spelen tot ze onder de modder zitten, hun haar door de war en hun ogen stralen. Buiten spelen en zijn is goed voor de hersenen, ze leren beter, ze slapen beter, hun grenzen worden verlegd en hun weerstand wordt beter. Gaan met die banaan!

 

(O, en deze dingen gelden natuurlijk ook voor volwassenen hé.)

 

Groetjes Louëlle

Aantal keer gelezen: 318x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie