Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Spelletjes voor op de camping

Spelletjes voor op de camping

Hé! Daar zijn we weer! Wat gezellig… Weet je waar we het vandaag over gaan hebben? Dat klopt, spelletjes voor op de camping. Oeh, dat klinkt wel heel kinderachtig! Nou, ik vind het kinderachtig als je dat zegt, want iedereen houdt van spelletjes, gewoon vanwege het simpele feit dat er zoveel plezier aan zo iets kleins te beleven valt. Maar welke spellen kun je nu eigenlijk spelen en zijn leuk voor jong en oud? Hier komen ze!

 

Bellenblazennn

Iedereen vind dit stiekem toch wel heel erg leuk, zeker als je een mega-bellenblaas hebt. Met wat oefening kun je bellen maken van wel enkele meters in doorsnee en kinderen vinden het geweldig om die door te prikken of met open mond na te staren hoe die de lucht in zweeft. Pas wel op, zeepsop is schadelijk voor tentdoek, doe het dus op een sportveld bijvoorbeeld.

 

Kubb

Hoeveel je op het internet ook zoekt naar campingspelletjes, deze komt altijd weer terug. Je kunt het simpel met z’n tweetjes spelen of tot een groep van twaalf personen. Gezellig! Het doel is om van het andere team zo snel mogelijk de blokken en de koning om te gooien met stokken. Een origineel Kubb spel kun je hier kopen.

 

Tot de bom barst

Voor op een hete dag is dit ideaal. Vul een ballon met water en gooi deze over terwijl je in een kring staat, degene bij wie de ballon knapt, moet de kring uit. Er wordt een nieuwe ballon met water gepakt en zo gaat het spel door tot er maar één iemand over blijft. Ben jij de droge winnaar?

 

Qwixx

Elke keer als ik bij vrienden op de camping was werd er minimaal één keer, maar meestal meerdere keren gevraagd: “Wil je Qwixx spelen??” 

Het is een spelletje voor als het buiten regent, het lijkt een beetje op een combinatie van bingo en yahtzee. Maar met elke worp van de dobbelsteen mag iedereen iets doen, je hoeft dus niet steeds op je beurt te wachten. Koop Qwixx hier.

 

Speurtochten

Nah… Oké, nog eentje dan… Deze vergt wat planning maar dat is des te leuker. Een speurtocht organiseren met als prijs een nieuwe vlieger of iets dergelijks is altijd leuk. Maar je kunt het ook voor volwassenen doen met een mooie fles wijn als beloning. ;)  Het leukste is natuurlijk om het in het donker te doen, dan is alles anders en wordt het een stuk spannender waardoor de meeste mensen melig zullen worden en het een vrolijke boel wordt. (Oké, dat melig worden is meer m’n eigen ervaring, hahaha.)

 

Gezellig spelletjes spelen op de camping zorgt voor een sterkere band met elkaar omdat je met je familie en vrienden samen aan het lachen bent, en lachen is gezond! Dus ga lekker spelen dit seizoen!

 

Groetjes Levi

 

Aantal keer gelezen: 288x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie