Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Lekker slapen op de camping, hoe?

Lekker slapen op de camping, hoe?

Jazeker, vandaag gaan we het over slapen hebben. ‘De beste remedie tegen slapeloosheid is veel slapen’ zei W.C. Field, een Amerikaans filmacteur.

Maar hoe kun je veel slapen op de camping?

En vooral, hoe kan je lekker slapen op de camping en niet dat je om het half uur wakker wordt omdat het koud is, je matras niet fijn ligt, of dat je er weer vanaf bent gerold,  enz…? Dat ga ik je vandaag vertellen!

In een camper of caravan heb je vaak matrassen, en dat ligt natuurlijk het beste. Maar stel; je hebt niet die luxe en je wil enthousiast in een tent gaan kamperen. Dan zijn er verschillende opties; 

  1. Een luchtbed

  2. Een zelfopblazend matje

  3. Een schuimmatras

  4. Een echt matras.

Een luchtbed is natuurlijk het goedkoopste, maar misschien ook wel het minst comfortabele. Trouwens, het is ook geen warme ondergrond. Maar hé! Als jij een luchtbed wil, lekker doen, zou ik zeggen. Let er dan wel op dat er geen scherpe dingen onder liggen en zorg dat er een deken onder ligt zodat de kou van de grond niet er doorheen trekt. 

Dit geldt trouwens ook voor een zelfopblazend matje. Persoonlijk vind ik deze erg handig, geen gedoe met een pomp maar knikker ‘m in de tent en na een kwartiertje tot een half uurtje is hij opgeblazen. En qua prijs valt het ook nog wel mee.

 

Een schuimmatras, deze wordt vaak gebruikt als topper of als onderlaag van een matras op een gewoon bed, maar als kampeerbedje is hij prima! Zelf heb ik jarenlang op een schuimmatras gekampeerd die ik nog over had van bij mijn vorige matras. Helemaal prima! Ook kan je hem best makkelijk opvouwen om mee te nemen.

Een echt matras. Meen je dat? Ja, dit is natuurlijk wel een beetje voor de minder avontuurlijke kampeerder maar meer voor de luxe. Als je een grote auto hebt, gooi je gewoon je matras achterin. Dan heb je alle comfort als dat je thuis hebt. Wat wij wel eens hebben gedaan is het matras, met dekbed en kussen en al, dubbelgevouwen en dan een touw eromheen gedaan zodat het er niet tussenuit viel. Als je het echt makkelijk wil hebben…

Als laatste tip voor het slapen in de tent; neem je eigen kussen mee!!! Een stapeltje kleren werkt ook, maar ‘s ochtends wordt jij met pijn in je nek wakker! Dus neem de moeite om je kussen van thuis mee te nemen.

Oké, als aller-allerlaatste tip; koop oordoppen. Er zijn veel geluiden op de camping; muggen, giebelende mensen, iemand die om drie uur ‘s nachts naar de w.c. moet en over de camping loopt te spoken, enz… Met oordoppen kun jij, op je mooie matras en je eigen kussen, heerlijk slapen zodat je slapeloosheid voorkomt!

Groetjes Louëlle

Aantal keer gelezen: 225x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie