Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Kamperen met je hond!

Kamperen met je hond!

Natuurlijk wil jij met je trouwe viervoeter op vakantie! Je hond is toch ook deel van het gezin? Nou dan. En gelukkig zijn er op heel wat campings honden toegestaan, aangelijnd of niet. Maar hoe maak je het voor je hond ook leuk? Wat voor spullen moet je meenemen? En zijn er nog andere dingen waar je op moet letten? Dat en meer in deze blog!

 

1) Vind de goede camping

Dat klinkt moeilijker dan het is, want gelukkig kun je op campingtipper.nl filteren op campings waar honden zijn toegestaan. Maar natuurlijk moet je niet alleen daar op letten. Houdt je hond van de zee, of het bos? (Vrienden van ons hebben een hond en elke keer als ze ‘bos’ zeggen wordt die hond helemaal gek hahaha. Dus ja, nu zeggen ze dan: ‘We gaan naar het bee-oo-es’.) Maargoed, misschien kun je daar ook op letten. 

 

2) Wat mee te nemen

Mensen snappen dat als ze op een camping staan, de omgeving, de geluiden en het dagritme anders zijn, maar je hond niet. Neem, om het je hond makkelijk te maken, z’n eigen mand of favoriete dekentje mee. Op veel campings moeten honden aangelijnd blijven, neem dan een ‘kurkentrekker’ mee, een draaipin voor in de grond, zodat je hond toch bewegingsruimte heeft. Bedenk ook dat je het voer voor de tijd dat je weg bent, mee moet nemen, en last but not least, het paspoort van je hond, mocht er iets gebeuren.

 

3) Gezellig samen

Zoals eerder gezegd is het voor een hond opeens een andere omgeving. Zorg er dus voor dat ze ‘s nachts bij je in de buurt zijn. In de voortent, of in de caravan of iets anders. Daardoor zullen ze zich meer op hun gemak voelen en waarschijnlijk ook minder onrust veroorzaken.

 

4) Verkoeling

Zul je net zien dat als jij op vakantie gaat, het prachtig weer wordt met de hele dag zon! Heerlijk toch?! Voor ons inderdaad wel, maar honden kunnen minder goed tegen warmte. Zorg dus dat er altijd water klaarstaat en ook tijdens het reizen met de auto is het verstandig om ze regelmatig water te geven.

 

5) Nog een paar kleine dingetjes…

  • Op de meeste campings zijn maar 1 of 2 honden toegestaan. Heb je meer? Dan zou ik even bellen met de camping voor overleg. 

  • Houd rekening met de uitjes die je wilt ondernemen. Zijn ze ook geschikt voor je hond of moet je iets anders regelen? 

  • Laat je hond vóór de vakantie vast aan je kampeermiddel wennen. 

  • Neem extra handdoeken mee om je hond enigszins af te drogen na een regenachtige dag.

 

Heel veel plezier op vakantie mét je trouwe vriend!

Groetjes Louëlle

 

 

Dank voor de foto’s. ;)

Foto door cottonbro via Pexels

Foto door Igor Cibulsky via Pexels

Foto door Christian Domingues via Pexels

Aantal keer gelezen: 242x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie