Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Tips om je tent goed op te zetten

Tips om je tent goed op te zetten

Flapperende doeken, gebroken stokken, vermiste haringen en scheve binnententen. Voor heel veel mensen helaas een herkenbaar fenomeen. En dát willen we natuurlijk voorkomen! Dus, ga jij dit jaar voor het eerst met de tent op vakantie of heb je wel wat tips nodig? Dan moet je echt even verder lezen in dit blog met alle tips die je nodig hebt.

 

De plek

Is belangrijker dan je denkt. Zorg ervoor dat je een plat stukje grond kunt vinden, zonder helling erin. Geloof me, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat stukken beter slaapt. Maar als er onvermijdelijk toch een helling in zit, ga dan met je hoofd bij de hoge kant slapen. Let op scherpe stenen, dennenappels of dergelijke dingen. En in een regenachtig gebied moet je erop letten dat je niet in een kuil gaat staan; water loopt naar het diepste punt.

Onder de bomen je tent neerzetten is leuk voor de schaduw, maar dan heb je natuurlijk wel meer kans op vogelpoep of andere viezigheden die uit de boom vallen.

Van te voren

Oefen van te voren al in je tuin of een andere plek in de buurt. Zo zie je of er dingen missen of dat er misschien reparaties gedaan moeten worden. En loop je niet urenlang te hannessen aan het eind van de dag op de camping.

 

Overige tips

Zorg dat de doeken strak gespannen zijn. Hierdoor glijd het regenwater er mooi langs en zorg dat de buitentent de binnentent niet raakt. Hierdoor voorkom je een natte tent. Natuurlijk waait de wind altijd uit een andere hoek maar je kunt er wel rekening mee houden dat de ingang uit de wind staat zodat hij er niet in kan slaan.

Gouden tip

Hahaha, dit is niet heel erg een gouden tip, maar wel misschien voor sommige mensen. DE RITS MOET ALTIJD DICHT VOOR DE BEESTJES!!! Ik was een keer met een vriendin aan het kamperen en die heeft dit in drie dagen zo’n 30 keer herhaald. Denk erom!

 

Hopelijk had je wat aan deze tips! Nu hoef je alleen nog maar een geweldige camping te vinden. En waar vind je die? Nou, hier natuurlijk! Op CampingTipper.nl. :) 

 

Groetjes Febe

 

 

 

 

Dank voor de foto's:

Foto door Tatiana Syrikova via Pexels

Foto door cottonbro via Pexels

Aantal keer gelezen: 240x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie