Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Backpacken in Nederland

Backpacken in Nederland

Oftewel; langeafstandswandelen… maar dat is een veel te lang woord, we houden het gewoon lekker bij backpacken. Bovendien, dat klinkt ook veel cooler! Maar… is backpacken in Nederland wel zo cool? Jazeker! En in dit artikel lees je ook waarom!

1) Je bent niet ver van huis.

Nederland is een mooie plek om te beginnen met backpacken; mocht er iets gebeuren, dan ben je relatief dicht bij huis. En mocht het echt goed mis zijn: in Nederland ben je sowieso verzekerd, in een ander land moet je vaak een duurdere verzekering afsluiten. Bovendien zitten er in het buitenland vaak een hoop regels waar je je aan moet houden.

2) Een simpele uitrusting.

Als je in Nederland backpackt hoef je niet zoveel mee te nemen als dat je een maand naar Noorwegen gaat. De campings in Nederland hebben meer faciliteiten en winkels zijn overal te vinden. Dus jouw backpack hoeft niet stampensvol te zitten met droogvoer en w.c.-papier. En dus…. is je backpack ook lichter! Hierdoor kun je dus ook een kleinere, en daarmee goedkopere, rugzak gebruiken.

3) Bezienswaardigheden voor onderweg.

Jep, zelfs in ons kikkerlandje zijn bijzondere dingen te zien. Er zijn leuke steden en bijzondere gebouwen. Of je kunt bijvoorbeeld een dagje surfles nemen, als je op een plek bent bij zee of bij de meren. Of misschien wil je wel naar de enige berghut van Nederland in Limburg… Activiteiten en bezienswaardigheden genoeg dus!

4) Natuurgebieden

Nee, wij hebben geen Yellowstone park. Maar wel bossen, de zee, meren, weilanden, heide, duinen, enz… Natuur in Nederland is eigenlijk heel gevarieerd. We hebben vijf waddeneilanden, de veluwe, en toch nog een hele hoop dieren die vrij rondlopen.

5) Maar welke route dan?

Ach, ga naar je tante in Zoetermeer of naar je vriendin in Brabant, het kan allemaal. Of waarom niet een tripje over een paar (of alle) waddeneilanden? Naar Texel ga je al voor €2,50 p.p. inclusief retour! En wat dacht je van het Pieterpad? Van ‘t noorden naar ‘t zuiden van Nederland? Hartstikke gaaf toch!

Dus, besluit nu maar ter plekke dat je een backpack-toch in Nederland gaat doen, kies de route, pak je backpack in, trek je jas aan en stap de deur uit. Hartstikke cool!

 

Groetjes Levi

 

Ps: Oja, de overnachtingen zijn natuurlijk heel belangrijk. ;) Kijk snel op onze website voor bij welke campings jij langsgaat!

 

Aantal keer gelezen: 921x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie