Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Waarom kamperen bij de boer?

Waarom kamperen bij de boer?

Het stinkt er naar mest, je zit in de middle of nowhere en ‘s ochtends wordt je al wakker van het kukeleku en loeiende koeien terwijl je eigenlijk wilde uitslapen. 

Zie jij zo kamperen bij de boer voor je? Dan moet er heel snel wat aan gedaan worden! Want kamperen bij de boer is een avontuur opzich. Waarom? Dat vertel ik je deze keer in dit blog!

Ongemakken of juist het heerlijke buitenleven?

Sommigen noemen de geur van mest verschrikkelijk. Anderen heerlijk, dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie maar al deze (grappige) dingetjes helpen mee aan de ultieme beleving van het kamperen op een boerderij. Je kunt genieten van de dieren, een vers glaasje melk drinken of een pas gelegd eitje bakken. In het voorjaar zijn er spelende kittens en de kinderen mogen ‘s ochtends kijken bij het melken van de koeien. Leuk toch?

Het is zo klein…

Maar daarom wel heel gemoedelijk. De sfeer op een boerencamping is vaak heel anders dan een grote camping, mensen zijn relaxter en minder gefocust op het feit van: ‘Kijk ons hier nou vakantie houden met ons privé sanitair, drie zwembaden, twee sauna’s en een turks stoombad.’

Op een boerencamping haal je dezelfde voldoening, of zelfs meer, aan een potje kaarten, zwemmen in het meer of borrelnootjes eten met de buren. Dus klein maar fijn!

 

Ver weg van alles!

Nou, nou, dat is ook wat overdreven, we leven in Nederland. En dit land is te klein om te ver weg te zijn van een supermarkt of andere noodzakelijkheid. Bovendien kan je vaak groente, aardappels, eieren of melk al op de boerderij krijgen. Hoef je daar in ieder geval al niet meer voor naar de winkel.

Dus waarom kamperen bij de boer? Je krijgt een ultieme beleving van het leven op de boerderij, je haalt voldoening uit simpele dingen en genieten van kleine grappige dingen.

Helemaal overtuigd dat dit hét is? Dan moet je natuurlijk nog een camping zoeken, en waar kan dat beter dan op… juist… campingtipper.nl! Filter je zoekfunctie op 'boerderijcamping' en je krijgt de leukste campings te zien!

 

Groetjes Febe

Aantal keer gelezen: 367x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie