Vragen of boekingen? info@campingtipper.nl
Wat is een natuurkampeerterrein?

Wat is een natuurkampeerterrein?

Wat maakt een Natuurkampeerterrein zo anders? Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in de meest pure vorm.

In vergelijking met de meeste familiecampings onderscheiden de terreinen zich o.a. op de volgende punten: Natuurlijke ligging Onze terreinen bevinden zich in de mooiste landschappen, ver van alle drukte. Dankzij de luchtfoto’s van Google Maps kun je bij elk terrein zien dat dit geen loze woorden zijn. Soms zie je letterlijk door de bomen het Natuurkampeerterrein niet meer! Kleinschalig maar ruim.

Voorzieningen of juist niet?

De meeste Natuurkampeerterreinen zijn bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Zelfs in de piekperioden tijdens de vakanties, wordt er alles aan gedaan om alle gasten zoveel mogelijk ruimte te bieden.

Respect voor uw rust Natuurkampeerders zijn over het algemeen rustzoekers. Daarom zul je bij ons geen last hebben van rumoerige speeltuinen, kantines, radio’s of auto’s op het terrein. Eenvoudige voorzieningen. Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Op één terrein na beschikken alle Natuurkampeerterreinen over een warme douche.

Vaak zijn er extra voorzieningen zoals mogelijkheden om vuur te maken of een slechtweervoorziening. Op de terreinpagina’s kun je per terrein zien welke voorzieningen er zijn.

Kindvriendelijk?

Ook kinderen voelen zich thuis op de Natuurkampeerterreinen. Vaak zijn er eenvoudige voorzieningen zoals een zandbak, schommel of soms ook een klimhut, trampoline of een zwemplas. Maar de grootste speeltuin is de natuurlijke omgeving, waar van alles te ontdekken valt.

Géén vaste plaatsen

Er zijn op de meeste terreinen geen vaste standplaatsen of seizoenplaatsen. Dat bevordert de natuurlijke uitstraling van een Natuurkampeerterrein. Oog voor duurzaamheid Duurzaam ondernemen is een bewuste keuze voor de beheerders en eigenaren van de Natuurkampeerterreinen. Per terrein vind je in de beschrijving welke duurzame activiteiten men ontplooit. Wordt er groene energie gebruikt, is er FSC-hout gebruikt voor de bouw van bijvoorbeeld sanitaire gebouwen? Alles is mogelijk!

Aantal keer gelezen: 271x

IJLST Weerbericht

Alle campings in NederlandAlle campings in Nederland per categorie